Dimitar-Kalkanov22Фирма Калканов АиД ООД е наследник на фирма Калканов ЕТ, която стартира преди повече от 20 години. Основател на фирма Калканов ЕТ е Димитър Калканов. Със своята увереност и далновидност, г-н Калканов успява да трансформира едно малко магазинче за хранителни стоки в месопреработвателно предприятие с над 40 служители, множество машини и изобилие от продукция. Така от момче, останало без баща и средства още на 5 годишна възраст, се превръща в един от най-уважаваните и успели граждани на Асеновград.

Началото на семейния бизнес е поставено с отварянето на магазин за хранителни стоки на местния пазар. Поради прозорливостта и правилната си политика, г-н Калканов съвсем скоро отваря следващ магазин, отново за хранителни стоки, в същия град – Асеновград. Не след дълго решава да инвестира в месната промишленост, като преобразува хранителните магазини в специализирани месарници. Към момента магазините са 3, като предстои разширяване на магазинната мрежа и в други градове.

Основава месопреработвателен цех, който прикрепя към един от магазините. Само след няколко години качеството и достъпните цени, сериозността, коректността и точността на г-н Калканов и неговите служители го открояват като един от най-добрите и бързо развиващите се в сферата. Разраства пределите на дейността си не само в град Асеновград, а и в цяла южна България.

През 2002 г. г-н Калканов, подкрепен от семейството си, изгражда ферма в село Златовръх, с  основна дейност говедовъдство, а именно отглеждане на млекодайни и месодайни животни. Целта е да се затвори целият производствен цикъл, за да се гарантира напълно качеството на продукцията.

Наследниците на семейния бизнес поемат нещата в свои ръце след смъртта на г-н Калканов. Те продължават неговата мисия със стремеж и видим успех за развитие. Магазинната мрежа се развива, дистрибуцията продължава с насоченост столицата и морските курорти. Успешно налагат продуктите си, като запазват качеството, предадено им като завет от г-н Калканов.

Защо нас?

     √   Залагаме на качеството
     √   Използваме българското
     √   Винаги прясно и охладено месо
     √   Нови технологии и

СЕРТИФИКАТИ И ОТЛИЧИЯ